Mathias Volk
Vantaa

Olen 46-vuotias opettaja Vantaan Kuusikosta.  Asun yhdessä 20-vuotiaan liikuntavammaisen poikani kanssa ja toimin myös hänen omaishoitajanaan. Tärkein vaaliteemani onkin omaishoitajuus ja sen tukeminen eri tavoin. Monessa tapauksessa tarvittaisiin uudenlaisia joustavia ratkaisumalleja, jotka tuovat paitsi säästöä niin myös mahdollistavat vaikeavammaisille henkilöille mielekkään arjen. Laitospaikat ovat erittäin kalliita ja läheskään kaikille vammaisille ne eivät ole se mieluisin asuinpaikka. 

Toinen vaaliteema on hoitajien saaminen alalle. Palkkoja pitäisi ainakin täällä kalliiden asuntojen seuduilla pystyä nostamaan. Hoitajapula saattaa olla tulevaisuudessa niin kova, että etenkin perustason hoitajia on järkevää houkutella myös ulkomailta tänne.

Kaikille ei voi kuitenkaan luvata kaikkea, joten varoisin erilaisia kustannuksia tuovia lisävelvoitteita. Kauniita ajatuksia ovat nopea pääsy hoitoon myös kiireettömiin vaivoihin, ilmainen ehkäisy tai maksuton hammashoito, mutta kaikkeen ei ole yksinkertaisesti varaa ja menoja ei voi määrättömästi kasvattaa. Tärkeää on myös, ettei hieman kyseenalaiselta vaikuttava Sote-uudistus lisää kohtuuttomasti hallintokuluja. Rahat pitää saada hoitajien palkkoihin eikä hallintomenoihin!

Kunnallisvaalien äänimäärään olin tyytyväinen ja ajattelin, että täytyy kokeilla ehdokkuutta myös näissä vaaleissa. Aluevaaleissa päätetään varsin suurista asioista, joista minulla on myös vahvaa henkilökohtaista asiantuntemusta.