Marita Knevel
Vantaa

Terveyttä ja hyvinvointia kaikille!

Olen kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja sekä ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten työmenetelmien ohjaaja. Vaikuttamiskokemusta minulla on myös parlamentaarisessa jatkuvan oppimisen uudistusryhmässä, sekä sen seurantaryhmän jäsenenä.

Olen ehdolla aluevaaleissa, koska:

⁣⁣On äärimmäisen tärkeää, että jokainen meistä voi luottaa saavansa turvallista hoitoa missä ikinä asuukin.

⁣⁣Uudella hyvinvointialueella päätetään kaikkien asukkaiden arkeen vaikuttavista asioista, kuten sosiaali- ja terveydenhuollosta. Asetuin ehdolle hyvinvointialuevaaleihin, koska haluan tehdä töitä sen eteen, että jokainen saa tarvitsemaansa apua ja palveluja riippumatta siitä missä asuu. Tämä onnistuu muun muassa lyhentämällä terveydenhuollon jonoja.

⁣⁣Haluan nähdä myös käytettävän paljon enemmän voimavaroja nepsy-lasten ja -nuorten sekä heidän perheidensä elämän auttamiseksi ja helpottamiseksi. Työtä on tehtävä myös mielenterveyden edistämiseksi sekä sen parantamiseksi. Näen suuria haasteita ja huonovointisuutta erityisesti nuorten keskuudessa tänä päivänä.

⁣⁣Haluan, että seitsemän päivän terveystakuu otetaan käyttöön ja että tähän tulisi kuulua myös mielenterveyspalvelujen Terapiatakuu, joka takaa kaikille nopean pääsyn hoidolliseen psykoterapiaan tai muuhun psykososiaaliseen hoitoon ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen.

⁣⁣Uudella hyvinvointialueella on tärkeää myös turvata turvalliset työolot kaikille terveydenhuollossa työskenteleville, joista valtaosa on naisia. Hyvinvointialueilla on vastuu toteuttaa työntekijöilleen yhdenvertaista työ- ja palkkapolitiikkaa.

⁣⁣Lapsiperheiden investoinnit ja tuki ovat parasta sosiaalipolitiikkaa ja sitä kautta tärkeää ennaltaehkäisevää työtä yhteiskunnan heikoimmassa asemassa oleville.

🌸 Vaikuta asioihin, jotka vaikuttavat Sinuun! Liike Nytissä voit vaikuttaa myös vaalien välissä: Perustamme päätöksemme tutkittuun tietoon, asiantuntijuuteen ja nettiparlamentin äänestyksiin. Ei politiikkapeliin tai idean esittäjän kasvokertoimeen. Kun haluat aluevaltuustoon vastuullista vaikuttajaa Vantaalta, äännestä minua.