Inka-Johanna Kolhinoja
Vantaa

Olen Inka-Johanna Kolhinoja. Asun perinteikkäällä pientaloalueella Vantaan Ruskeasannassa.

Olen Special Olympics-urheilija ja päälajina minulla on uinti, tennis ja ratsastus ovat myös viikoittain läsnä arjessani. Olen myös mukana Suomen Paralympiakomitean Vammaiset vaikuttajiksi yhdenvertaisuuskoulutuksessa sekä Vantaan Kehitysvammaisten Tuki ry:n hallituksessa. Pääsin myös mukaan Vantaan Liike Nyt ry:n hallitukseen ja toimin siellä erityisryhmäkoordinaattorina. Olen koulutukseltani merkonomi.

Minulla on pitkä järjestötausta useissa vammaisjärjestöissä ja tunnen hyvin sote-järjestelmää. Vammaiset Vaikuttajaksi yhdenvertaisuuskoulutuksessa minua kannustettiin ottamaan uusi askel vaikuttamisen suuntaan ja Liike Nyt on minulle se paikka vaikuttaa.

Haluan nostaa esille erityisryhmien ja ikääntyvien asemaa uusien hyvinvointialueiden aloittaessa ja omalta osaltani olla vaikuttamassa, että parhaat käytännöt saadaan uuden palveluntuottajan käyttöön. Jokainen sote-palveluja käyttänyt tietää, että palveluissa on valtavia laadullisia eroja ja uutta rakennettaessa pitää hallintohimmelien sijaan ottaa ihminen keskiöön.

Kun haluat lähettää aluevaltuustoon oikeasti sote-kokemusasiantuntijan, joka uskaltaa sanoa, jolla on aikaa paneutua tehtävään ja joka pitää huolen, että kaikille saadaan kustannustehokkaat ja laadukkaat sote-palvelut.