Sarianna Hämäläinen
Kerava

Olen 56 vuotias paljasjalkainen keravalainen. Minulla on kolme aikuista lasta sekä yksi lapsenlapsi. Lisäksi toimin/olen toiminut yli 10 vuotta kasvatusvanhempana useille muille lapsille. Rakastan myös eläimiä, joten luonamme asuu resque- koira sekä kissa. Harrastan ratsastusta, kesäisin tykkään kasvihuoneviljelystä.

Nykyiseltä ammatiltani olen lähihoitaja ja sosionomi (AMK). Toimin yrittäjänä lastensuojelussa. Minulla kertynyt kokemusta myös yli 10 vuoden ajalta tietotekniikan asiantuntijatehtävistä.

Olen luonteeltani rehellinen, yritteliäs, lempeä, rajojen asettaja, kannustava, rakastava, rohkea, huumorintajuinen, ennakkoluuloton ja ennen kaikkea oikeudenmukainen. Kykenen tuomaan heikompien äänen kuuluville. Olen aidosti huolissani juuri tällä hetkellä, ihmisten mielenterveyden avun ja hoidon saamisesta. Avun hakeminen sitä tarvitsevalle, on tällä hetkellä jo alan ammattilaisillekin vaikeaa, miten vaikeaa avun saaminen on normaali ihmiselle. Apu pitää saada ennakoidusti, eikä niin että avun saantiin reagoidaan vasta kun ongelma on jo muodostunut. SOTE-asiat pitää hoitaa ihminen edellä.

Syy miksi lähdin mukaan Vantaa-Kerava aluevaaliehdokkaaksi on yksinkertaisesti se, että jotakin on tehtävä ja pian. Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut eivät palvele kuntalaisia siinä määrin, että kaikki saisivat oikea-aikaista apua, oikealla hetkellä. Kuntalaisilla pitää olla nämä palvelut käden ulottuvilla, lähellä siellä missä asuvat.

Liike Nyt haluaa osallistaa ihmiset mukaan päätöksentekoon. Demokratian uudistaminen on Liikkeen ykköstavoitteita. Niin se on minunkin. Koen, että ratkaisukeskeinen malli asioiden oikeinhoitamiseksi, on ainoa ja oikea tie. Kysytään kuntalaisilta, mitä he ovat mieltä ja lähdetään toimimaan sen mukaisesti. Toivon voivani olla vaikuttamassa erityisesti oman hyvinvointialueeni palveluiden laatuun ja toimivuuteen jatkossa, siksi olen nyt käytettävissäsi.