Marko Kovero
Vantaa

(In English below)

Olen Marko Kovero 43-vuotias aluevaaliehdokas Vantaan Pakkalasta. Koulutukseltani olen restonomi (yamk) ja työskentelen palveluliiketoiminnan parissa, sekä opiskelen parhaillaan kiinteistöjen johtamista Luksiassa, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymässä. Olen vahvan palvelu- ja liiketoimintataustan omaava ehdokas, vieraanvaraisuuden palvelualan vastuullinen visionääri, sydämellistämisen ja aktiivisen kommunikaation osaaja. 

Aito, helposti lähestyttävä ja rehellinen ehdokas, ilman menneisyyden taakkoja ja ”hyvä veli” – verkostoa. Haluan olla rakentamassa tulevaisuuden hyvinvointia yhdessä, järjellä ja taidolla. Pelastustoimi sekä sosiaali- ja terveyspalvelut ovat suuren muutoksen edessä, joka koskettaa itseäni sekä kaikkia hyvinvointialueella asuvia kansalaisia. Haluan olla osaltani mukana tekemässä tulevasta hyvinvointialueesta toimivaa, palvelevaa ja tehokasta kokonaisuutta. Ennen kaikkea haluan varmistaa, että tulevaisuudessa ihmisten tarpeet ja palveluiden kantokyky ovat tasapainossa. 

Lasten ja nuorten hyvinvointi – investointina tulevaisuuteen

Jokainen hyvinvointialueen ihminen on minulle tärkeä ja ongelmat tulee ratkaista etupainotteisesti. Erityisesti lasten ja nuorten henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin panostaminen ei ole kuluerä, vaan investointi tulevaisuuteen. Korona-aika on vaikuttanut erityisesti lapsiin ja nuorteen, kun sosiaalinen kanssakäyminen on huomattavasti vähentynyt.

Palvelurakenteiden uudistaminen – hoitohenkilökunnasta huolehtiminen 

Palvelurakenteita tulee uudistaa parhaiden asiantuntijoiden toimesta. Säästöt hallinnon puolelta tulee suunnata hoitohenkilöstön määrän ja palkkauksen kasvattamiseen. Kun pidämme hyvää huolta hoitohenkilökunnasta, niin takaamme myös hyvän ja monipuolisen hoidon palveluja tarvitseville. Laadukas hoito on ja tulee myös olemaan tärkeää.

Digitalisaation lisääminen – ei hoidon kustannuksella 

Tekniikan ja digitalisaation hyödyntäminen ei saa viedä jo nykyiselläänkin vähäisiä resursseja sosiaali- ja terveyspalveluista. Sitä pitää käyttää silloin kun se lisää työn tehokkuutta, parantaa hoidon laatua ja on kustannustehokasta. Tulevaisuudessa on entistä tärkeämpää, että digitalisaatio lisääntyy. Järjestelmien pitää olla toimivia ja rakennuttu toimimaan yhdessä.

Miksi lähdit ehdolle Aluevaaleihin 2022? 

“Olen aluevaaliehdokas, koska koen että sosiaali- ja terveyspalveluiden nykyinen suuntaus on huolestuttava. Tarvitsemme merkittävästi lisää hoitohenkilöstöä, enemmän hoitoalan ammattilaisten arvostusta, ennakoivaa hoitoa etenkin nuorille, parempaa johtajuutta ja toiminnan tehokkuutta. Haluan myös, että pelastustoimi on entistä paremmin verkostoitunut ja toimintakyky on varmistettu koko hyvinvointialueella myös suuronnettomuuksien varalle.”

Jäikö joku minun ajatuksistani vaivaamaan tai haluatko kysyä vielä lisää? Saat minuun helpoiten yhteyden sosiaalisen median kautta.

County elections 2022 shortly in english

The first county elections will be conducted in Finland in January 2022 to elect a county council for each wellbeing services county. Until now, municipalities have been responsible for organising health, social and rescue services, but in future, this responsibility will be assumed by the wellbeing services counties. The wellbeing services counties are autonomous, and the highest decision-making power in each county will be exercised by a county council.

By voting in the county elections, you can have a say on who will decide on important matters that concern everyone’s daily life. The councillors to be elected in the county elections will decide on the organisation of local services in the wellbeing services counties as of the beginning of 2023. If you have any questions or need further information from my county election’s statement in English, please feel free to contact me via social media accounts.