Eero Toivanen
Vantaa

Olen 7-lapsen isä Pohjois-Karjalasta. Työskentelen aikuiskoulutuksen parissa. Minun maailmassani on tilaa uusille ajatuksille ja kehitykselle. Haluan, että asioita kehitetään faktatiedon perusteella. Sote-uudistus vaatii tekoja. Tehdään merkityksellistä työtä enemmän ja karsitaan sellainen työ, joka ei jätä henkistä tai hoidollista jälkeä hoidettaviin.

S = Sinun Isät ja Äidit ansaitsevat paremman hoidon.  Varmistetaan että heillä on arvokas vanhuus.

 Vanhuksia ei saa hukata!

Mahdollistetaan ensin kotihoito halukkaille vanhuksille niin kauan, kun kotona pystytään asumaan turvallisesti. Kotihoidon tukena voi hyödyntää digitalisaatiota. Laadukas hoitopaikka tarjotaan, kun kotona ei enää pärjää. Ei rakenneta enää vanhuksille pieniä yksiköitä ilman palveluita, vaan Vantaan ja Keravan alueelle mieluummin 3-4 isoa hyvinvointikeskusta, joissa on kaikki palvelut mm.: hyvä hoito, kylpylä, lääkäripalvelut, ohjattua liikuntaa, elokuvahuone ja ulkoilumahdollisuus. Isoissa yksiköissä voidaan huomioida paremmin myös liikuntarajoitteiset ja vammaiset. Isommat yksiköt tulevat myös edullisemmaksi käyttökuluiltaan kuin paljon pieniä.

Annetaan ikärikkaille se mikä heille kuuluu, arvokas vanhuus!

U = Uudistetaan järjestelmiä ja rakenteita, mahdollistetaan etähoito ja varmistetaan, että hoitoon pääsee nopeasti Vantaalla ja Keravalla

Terveyspalveluihin pitää päästä nopeammin ja myös viikonloppuisin. Hyödynnetään etäyhteyksiä ja luodaan mahdollisuus etävastaanottoon ja suunnitelmalliseen ennakoivaan hoitoon. Otetaan käyttöön myös ns. perhelääkärimalli. Karsitaan muuta kuin hoitotehtäviä ja varmistetaan että lääkärien ja hoitajien aika käytetään hoitoon. Valitaan johtoon johtamisen ammattilaisia, ei poliitikkoja, eikä hoitajia koska heidän tehtävä on hoitaa.

N = Nuorten ja lasten asiat kuntoon!

 Nuoret ja lapset ovat tärkein voimavara tulevaisuudessamme!
Mikäli satsaamme heihin, ovat myös sosiaalikulut ovat pienemmät. Näin saavutamme pidemmät työurat ja terveemmät ihmiset.  Laitetaan koulujen liikuntatilat ja osa luokista nuorten ja lasten harraste- ja liikuntakäyttöön esim. kolmena iltana viikossa. Ja liikunnanohjaaja ohjaamaan. Esim. 20 liikunnanohjaajaa pystyy ohjaamaan helposti 30 koulua. Se tekee vain noin miljoonan kulun, joka tulee muutamassa vuodessa vähenevinä nuorten ongelmina 10 -kertaisesti takaisin.